czwartek, 24 kwietnia 2014

Obłędnie pyszna kokosowa owsianka z syropem klonowym

Są takie dania, o których od początku wiadomo, że będą pyszne, bo po prostu dobrze brzmią. Tak właśnie ma się sprawa z kokosową owsianką z syropem klonowym. Brzmi jak poezja z ciepłych krajów i tak też smakuje! Idealna kremowa konsystencja i delikatny kokosowy smak, przełamany "paloną" nutą syropu klonowego - mniam! Po takim początku, dzień nie może być zły. Nie zwlekając dłużej, zapraszam!



Kokosowa owsianka z syropem klonowym

0,5 szklanki błyskawicznych płatków owsianych
1 szklanka wody
0,5 szklanki mleczka kokosowego
1 łyżka masła lub oleju kokosowego
2 łyżki syropu klonowego lub do smaku
płatki kokosowe do posypania

Do rondelka wlewamy wodę i mleko kokosowe, dosypujemy płatki owsiane. Zagotowujemy na wolnym ogniu i mieszając, gotujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Gorącą owsiankę przekładamy do ulubionej miseczki, polewamy syropem klonowym, posypujemy płatkami kokosowymi i cieszymy się życiem. Smacznego!